Tuomaristo

Tuomaristo 2019

Puheenjohtaja Jussi Chydenius (FI).
Jäsenet: Sara Brimer Davey (US), Karoliina Kantelinen (FI), Michael McGlynn (IE), Paul Phoenix (GB)

Jussi Chydenius on todellinen musiikin monitoimimies: bassolaulaja, rumpali ja säveltäjä. Chydenius aloitti muusikon uransa rumpalina yhdessä 90-luvun suosituimmista rockyhtyeistä Don Huonot, jossa soitti vuoteen 2001 saakka. Tampereen Sävelen yhtyelaulukilpailun vuonna 1999 voittaneen Lauluyhtye Rajattoman riveissä Chydenius on laulanut yhtyeen perustamisesta 1997 lähtien. Rajattoman lisäksi Chydenius on säveltänyt laajalti kuoroille niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Tampereen Sävelen yhtyelaulukilpailun tuomaristossa hän on ollut mukana vuodesta 2003 lähtien.

(Valokuva © Lari Järnefelt)

Sara Brimer Davey syntyi Itä-Tennesseessä ja opiskeli musiikkikasvatusta ja esiintymistä Itä-Tennesseen yliopistossa. Vuonna 2018 hän sai yliopistoltaan Distinguished Alumni -tunnustuksen työstään maapallon eri kolkissa. Muutettuaan Lontooseen vuonna 2009 liittyäkseen The Swinglesiin ykkössopraanona hän on esiintynyt Sky TV:n Sing: Ultimate Acapella -showssa, laulanut taustoja yli 30 elokuvaan (mm. Wonder Woman ja Nälkäpeli), ohjannut työpajoja ja valmentanut solisteja sekä lauluyhtyeitä ympäri maailmaa. Brimer Davey jätti The Swinglesin vuonna 2018 ja nauttii nykyään englantilaisesta kyläidyllistä Cambridgen liepeillä, missä jatkaa laulamista ja laulun opettamista.

(Valokuva © Nedim Nazerali)

Karoliina Kantelinen on eri maiden kansanomaisiin laulutyyleihin erikoistunut laulaja ja etnomusikologi. Hän viimeistelee parhaillaan Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolla taiteellisen tohtorintutkinnon jatko-opintojaan ja esiintyy niin soolona kuin useissa yhtyeissäkin – mm. Värttinä, Suden aika, Ketsurat, Set’Akat ja Paul Taylor OrCHestra (Sveitsi). Kansainvälisen konsertoinnin lisäksi Kantelinen opettaa kansanlaulua Sibelius-Akatemiassa, vetää kansanmusiikin luentosarjoja sekä erilaisia työpajoja mm. kuoroille ja lauluyhtyeille sekä Suomessa että ulkomailla.

(Valokuva © Seppo Samuli)

Michael McGlynnin rakkaus kotimaahansa ja sen kieleen innoittivat hänet vuonna 1987 perustamaan vokaaliyhtye ANÚNAn, jonka säveltäjä ja taiteellinen johtaja hän on. Sen lisäksi hän toimii myös miesten lauluyhtyeen MꞋANAMin taiteellisena johtajana. McGlynnin ainutlaatuinen sävelkieli on saanut runsaasti vaikutteita perinteisestä irlantilaisesta sean nós -laulusta, ja hänen sävellyksiään esitetään ympäri maailmaa. Hänen uransa varrelle mahtuu mitä erilaisimpia musiikkityylejä – hän on säveltänyt niin japanilaiselle no-teatterille kuin Chanticleerillekin – sekä sellaisia yhteistyökumppaneita kuin Elvis Costello ja Sheryl Crow. Vuonna 2017 hänen entinen opinahjonsa, University College Dublin, myönsi hänelle humanististen alojen Distinguished Alumni -tunnustuksen.

(Valokuva © Nejc Rudel)

Paul Phoenix aloitti laulamisen pikkupoikana St. Paulin katedraalikuorossa Lontoossa. Vuonna 1997 hän liittyi King’s Singerseihin ja esiintyi seuraavien 17 vuoden aikana yli 2000 konsertissa maailman kaikissa kolkissa. Siinä ohessa hän levytti useita albumeita, mm. vuonna 2009 Grammy-palkitun Simple Gifts. Elokuussa 2014 Paul Phoenix jätti King’s Singersit ja perusti oman konsulttiyrityksen, Purple Vocals: Perform and Engage, joka on kuljettanut häntä ympäri maailmaa. Kaudella 2018-2019 hän vierailee Saksassa (Reutlingen Philharmonien solistina), Suomessa (Sibelius-lukion ja Kuopion nuorisokuoron valmentajana ja solistina), Hong Kongissa, Filippiineillä ja Yhdysvalloissa sekä Sveitsissä, missä hän vetää kuorojen PurpleVocals-kesäkoulua.

(Valokuva © Jiang Meng)