Maarja Nuut © Kaupo Kikkas
Iva Bittová © Peter Strazay

Iva Bittová (CZ), Maarja Nuut (EE)

Kaksi maagisen tunnelman mestaria nousee Tullikamarin lavalle festivaalin avajaisklubilla. Illan aloittaa maansa tunnetuimpiin kuuluva tšekkitaiteilija Iva Bittová. Hänen persoonallisessa ja rajoja rikkovassa musiikissaan inspiraation lähteenä ovat usein arkiset asiat, mutta laulu ja viulu luovat ympärilleen intiimin ja taianomaisen tunnelman. Uransa aikana Bittová on tehnyt musiikkia laajasti eri tyylilajeissa: jazzia, rockia, klassista ja oopperaa. Idearikkaus ja tyylien moninaisuus tekee hänen musiikistaan täysin ainutlaatuista. Kotimaassaan hänet on palkittu useaan otteeseen ja hän konsertoi jatkuvasti ympäri maailmaa.

Maarja Nuut on Pohjois-Virosta kotoisin oleva viulisti ja laulaja, joka jatkaa vanhojen kyläpelimannien sävelmien elämää uudella tavalla. Kuvitteellisella matkalla alati muuttuvissa äänimaisemissa vanhat tanssisävelmät, laulut ja tarinat sekoittuvat live-elektroniikan avulla luotuihin äänikerroksiin. Keväällä 2013 julkaistu Nuutin debyyttialbumi Soolo sai osakseen innostuneen vastaanoton ja häntä verrattiin muun muassa Iva Bittováan. Toinen albumi Une meeles ilmestyi 2016.

  • Minulle musiikki ja siihen piiloutuvat kuvat ja tarinat tarjoavat mahdollisuuden matkustaa toiseen todellisuuteen ja vierailla paikassa, jossa kaikki on mahdollista, Nuut kertoo.

Konsertti päättyy noin klo 24.00.

In english