Kuorokatselmuksen säännöt

1. Järjestäjä

Kuorokatselmuksen järjestää Tampereen kaupunki 6.–9.6.2019.

2. Katselmuksen tarkoitus

Kuorokatselmuksen tarkoitus on innostaa kuoroja tavoitteelliseen toimintaan ja kehittää näin kuorolaulun tasoa sekä antaa kuoroille mahdollisuus omien kykyjen arviointiin kotimaisten ja kansainvälisten kuorojen rinnalla.

3. Osallistuminen

Kuorokatselmukseen voivat osallistua kaikki ilman sähköistä äänenvahvistusta esiintyvät kuorot kuorotyypistä ja kuoron koosta riippumatta.

4. Ilmoittautuminen

Kuorokatselmukseen ilmoittaudutaan maksamalla osallistumismaksu sekä täyttämällä sähköinen ilmoittautumislomake, joka on saatavilla 2.1.-28.2.2019 Tampereen Sävelen internet-sivustolla: www.tamperemusicfestivals.fi/vocal. Ilmoittautuminen on tehtävä viimeistään 28.2.2019. Myöhästyneet ilmoittautumiset hylätään.

Sähköisen ilmoittautumislomakkeen ohessa tulee lähettää seuraavat liitteet:
– kuoron esittelyteksti
– kuoron valokuva ja kuvaajan nimi (kuvan resoluutio 300 dpi)
– kuitti maksetusta osallistumismaksusta

Lisäksi seuraavat liitteet tulee lähettää postitse viimeistään 28.2.2019 (postileiman päiväys riittää):
– ohjelmiston nuotit (6 kpl/laulu)
– lyhyet englanninkieliset referaatit muiden kuin englanninkielisten laulujen sisällöstä (6 kopiota)
Tampereen Sävelen postiosoite: Tampereen Sävel, Tullikamarin aukio 2, 33100 Tampere.
Liitteet tulee postittaa tavallisena kirjeenä (tarvittaessa useampana kirjeenä). Postista lunastettavia lähetyksiä ei noudeta. Nuotteja ei palauteta festivaalin jälkeen.

Kaikki sääntöjen mukaan ilmoittautuneet kuorot hyväksytään katselmukseen, mutta tarvittaessa järjestäjä pidättää oikeuden rajoittaa kuorojen määrän kuorokatselmuksen aikatauluun sopivaksi. Tässä tapauksessa kuorot hyväksytään ilmoittautumisjärjestyksessä.

5. Osallistumismaksu

Kuorokatselmuksen osallistumismaksu on 300 euroa kuorolta, ja se suoritetaan tilillepanona 28.2.2019 mennessä, ei kuitenkaan ennen 2.1.2019, seuraavasti:

Nordea Pankki Suomi Oyj, Helsinki, Finland
SWIFT / BIC: NDEAFIHH
IBAN: FI92 2046 1800 0628 04
Maksun saaja: Tampereen kaupunki
Viestiin on kirjoitettava ’Tampereen Sävel’ ja kuoron nimi

Ilmoittautuminen on voimassa vain, jos osallistumismaksu on maksettu eräpäivään mennessä. Peruutustapauksissa maksua ei palauteta.

6. Ohjelmisto

Osallistujat voivat itse valita ohjelmistonsa. Pääpaino tulee olla säestyksettömässä musiikissa. Esityksen enimmäiskesto on 15 minuuttia, mikä sisältää lavalle tulon ja poistumisen. Ylipitkä esitys keskeytetään. Ohjelmisto merkitään ilmoittautumislomakkeeseen esitysjärjestyksessä. Ilmoittautumisen jälkeen ohjelmistoa ei saa muuttaa. Lomakkeessa on ilmoitettava myös mahdolliset säestyssoittimet ja säestäjien nimet. Konserttisalin varustukseen kuuluu flyygeli, mutta muista säestyssoittimista kuorot vastaavat itse.

7. Palkinnot

Tuomaristo jakaa päätöskonsertissa 10 000 euroa tunnustuspalkintoina. Lisäksi tuomaristo voi myöntää katselmuksessa erityisesti ansioituneelle kuorolle Grand Prix -nimityksen. Jokaiselle kuorolle lähetetään katselmuksen jälkeen tuomariston esityksen mukaisesti diplomi 1-3 pronssi‑, hopea‑ tai kultaleimalla sekä kirjallinen palaute.

8. Päätöskonsertti 9.6.2019

Kuorokatselmuksen päätöskonsertti järjestetään sunnuntaina 9.6.2019 klo 14.00. Konsertin tarkoitus on antaa kokonaiskuva kuorokatselmuksesta. Tuomaristo valitsee konsertoivat kuorot ja ohjelmiston katselmusesitysten joukosta.

9. Tuomaristo

Katselmuksen kansainväliseen tuomaristoon kuuluu viisi jäsentä. Tuomariston kokoonpano: puheenjohtaja Kari Turunen (Suomi), jäsenet Saara Aittakumpu (Suomi), Volker Hempfling (Saksa), Carsten Seyer-Hansen (Tanska) ja Jennifer Tham (Singapore).

10. Muuta huomioitavaa

Ilmoittautumisen lähettämällä kuoro sitoutuu esiintymään katselmuksessa Tampereen Sävelen osoittamana päivänä. Ilmoittautumislomakkeessa kuorolla on mahdollisuus merkitä katselmuspäivät (torstai 6.6., perjantai 7.6., lauantai 8.6.) sopivimpaan järjestykseen. Tarvittaessa Tampereen Sävel jakaa esiintymisajat ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kuoro vastaa itse kaikista kustannuksistaan (mm. majoitus, matkustus, ruokailut). Matka- ja majoitusjärjestelyt on suositeltavaa tehdä hyvissä ajoin.

Kuorojen on käytettävä laillista nuottimateriaalia.

Kilpailun järjestäjällä on oikeus korvauksetta radioida, televisioida, äänittää, videokuvata ja valokuvata kaikkia esityksiä sekä julkaista kuvia, tallenteita ja reaaliaikaista videokuvaa internetissä, sosiaalisessa mediassa ja festivaalin markkinointimateriaaleissa.

Katselmuksen viralliset kielet ovat suomi ja englanti. Sääntöjen tulkintaan liittyvissä kysymyksissä käytetään lähtökohtana voimassa olevaa suomenkielistä versiota.