Sulasolin laulu- ja soittojuhlat 12.-14.5.2017

Pe 12.5.2017

Virpi Häyrinen

Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto Sulasolin suuret laulu- ja soittojuhlat alkavat tänään.

1.Toiminnanjohtaja Virpi Häyrinen miksi kannattaa tulla kuorokonserttiin?
Kuorokonserttiin kannattaa tulla kuulemaan ja nauttimaan, rentoutumaan ja viihtymään. Eri kuorojen ohjelmisto on laaja ja monipuolinen: jokaiselle kuulijalle löytyy varmasti sellainen äänimaisema, josta hän nauttii. Ja toki kannattaa myös olla rohkea ja lähteä sellaiseenkin konserttiin, joka voi tuntua itselle vieraalta. Eihän sitä koskaan tiedä miten iloisesti voi yllättyä.

2.Vuonna 1922 perustetussa Sulasolissa on valtavasti jäseniä. Onko kuoroharrastuksen suosio nykyään kasvussa vai laskussa?
Sulasolissa on jäsenyhdistyksiä noin 350 kuoroa ja orkesteria. Kuorolaulu elää ja voi hyvin. Vanhat, perinteiset kuorot pitävät pintansa ja niiden rinnalle syntyy uusia ryhmiä, jotka tekevät kuoromusiikkia omalla tavallaan. Kaikki kuorot kuitenkin rikastuttavat musiikkielämää, ottavat vaikutteita toinen toisistaan ja tekevät esimerkiksi upeita yhteiskonsertteja.

3.Laulat myös itse kuorossa. Mikä on kuorossa laulamissa parasta?
Laulan Naiskuoro femail singersin riveissä. Kuoro on aikuisten naisten mahtava porukka, jossa nauretaan paljon, viihdytään yhdessä ja nautitaan siitä, kun onnistumme laulamaan puhtaasti ja saamme aikaan wau-efektin! Kuorossa oppii kaiken aikaa uutta ja kokee samalla yhdessä laulamisen riemun.

4.Jos kuoroharrastus kiinnostaa, miten voi löytää itselleen sopivan kuoron?
Monet kuorot hakevat ilmoituksella laulajia joukkoonsa. Kuoron treeneihin voi myös mennä kuunteluoppilaaksi ja sitä kautta miettiä, olisiko tämä kuoro minulle mahdollinen. Me myös Sulasolissa neuvomme ja vinkkaamme sopivia kuoroja, joten saa soittaa tai laittaa meiliä tulemaan.

Nyt Hämeenlinnassa on Laulu-ja soittojuhlilla ihan mieletön kattaus kuoroja liikkeellä. Tervetuloa mukaan tähän tunnelmaan, kun koko kaupunki soi ja laulaa!

Sulasolin ja Suomen Musiikkijärjestöjen esittelypiste sekä nuottimyynti Tampereen Sävelen Kuorotorilla 8.­­–11.6.

In english