© Nikolaj Lund
Konsertti

Esbjerg Ensemble

Bent Sørensen: Falling Darkness (2017)
Outi Tarkiainen: : Siimes (2017)
Li-Ying Wu: Ritournelle - Rondo alla L'albatro vermicolato (2018)
Juliana Hodkinson: Why linger you trembling in your shell (1999)
Jovanka Trbojevic: Zuti put (Tampere Biennalen tilaus 1996)

Ernst Kovacic – kapellimestari, Julie Eskær – viulu, Sakari Tepponen - viulu, Michel Camille – alttoviulu, Carl-Oscar Østerlind – sello, Valur Pálsson – kontrabasso, Kerstin Thiele – huilu, Felicia Greciuc - oboe, Ron Chen-Zion – klarinetti, Antti Salovaara – fagotti, Joke Wijma – käyrätorvi, Christian Martinez – lyömäsoittimet

Konsertti päättyy noin klo 16.15.

Esbjerg Ensemble perustettiin Tanskan ensimmäiseksi ammattimaiseksi kamariyhtyeeksi vuonna 1967 paikallisten voimien ja kulttuuriministeriön aloitteesta, ja se on siitä pitäen toiminut vastaavanlaisten yhtyeiden esikuvana niin kotimaassaan kuin kansainvälisestikin. Yhtye soittaa taidemusiikkia laidasta laitaan ja tunnetaan innovatiivisesta ja monipuolisesta ohjelmasuunnittelustaan ja erityisesti nykymusiikin tulkinnoistaan.

Yhtye on alusta lähtien tehnyt läheistä yhteistyötä aikamme säveltäjien kanssa, ja sen taiteellisina johtajina on vuosien varrella ollut merkittäviä muusikoita kuten Karl-Aage Rasmussen, Hans Abrahamsen ja Peter Bruun. Suhdetta ylläpidetään edelleen vuotuisilla nuorten säveltäjien työpajoilla; tätä kautta yhtye tutustui myös tässä konsertissa esiteltyihin kolmeen nyttemmin asemansa vakiinnuttaneeseen tanskalaiseen säveltäjään.

Esbjerg Ensemblen ohjelma tässä konsertissa on kaikille hyödyksi: yhtye saa ohjelmistoonsa kaksi kiinnostavaa suomalaista teosta ja saa lisäksi tilaisuuden esitellä kolme säveltäjää omasta ohjelmistostaan suomalaisyleisölle. Ohjelman säveltäjistä kolme lähti aikoinaan kotimaastaan etsiäkseen vaikutteita musiikkiinsa ja elämäänsä, ja mukana on myös suomalainen nouseva kyky ja tunnustettu tanskalainen mestari.

- Katrine Ganer Skaug