Konsertti

Ensemble Garage

Brigitta Muntendorf: Public Privacy #3.1
Żaneta Rydzewska: So Forth (2018) (kantaesitys)
Juhani T. Vesikkala: Togetherness (2017/18) (kantaesitys)
Tytti Arola: Kahvi (2014/2016)
Benjamin Grau: Trap Type Piece (2018) (kantaesitys)
Miika Hyytiäinen: Queen Bee (2018) (kantaesitys)

Liz Hirst - huilu, Till Kuenkler - pasuuna, Annegret Mayer-Lindenberg - alttoviulu, Malgorzata Walentynowicz - syntetisaattori, Yuka Ohta - lyömäsoittimet, Simon Spillner - äänisuunnittelu, Brigitta Muntendorf - taiteellinen johtaja

Konsertti päättyy noin klo 18.15 The concert ends at about 18.15.

Transmediaalisessa äänimaisemassa toimiva ”omaperäisyyden pioneerien” Ensemble Garage esittää uusia teoksia, joiden lähtökohtana on musiikin, performanssin ja medioidenvälisen ilmaisun yhdistelmä. Ohjelmassa on saksalaisten ja suomalaisten nuoren polven säveltäjien uutuuksia, joissa soiva musiikki niveltyy muihin taiteenlajeihin ja tiloihin.

Benjamin Grau (Saksa) tutkii klubien dub-musiikkia kokeellisin keinoin, ja Żaneta Rydzewska (Puola) valottaa arkipäivän kysymyksiä klassisessa konserttitilanteessa. Molemmat opiskelevat sävellystä Kölnissä, ja tämä on heidän ensiesiintymisensä Suomessa.

Tytti Arola luo niin ikään arjen kuvia teoksessaan Kahvi, jossa lyömäsoittaja viettelee yleisöään rauhoittavin aromein soittaessaan erilaisia löydettyjä esineitä. Saksalaisen Brigitta Muntendorfin teos perehtyy julkisen ja yksityisen käsitteisiin sävellystekniikoilla, joihin kuuluu live-esityksen ja virtuaalitodellisuuden yhdisteleminen.

Juhani Vesikkala tutkii toisenlaista sosiaalista säveltämistä luodessaan yhteisyyden ja erillisyyden hetkiä musikaalis-performatiivisessa ympäristössä. Miika Hyytiäisen Queen Bee on konsertto musiikkiteatterille, joka hämärtää musiikin ja performanssin rajoja ja asettaa yleisön todistajiksi anti-hierarkkisen spektaakkelin hajottamiselle ja uudelleen kokoamiselle.

Ensemble Garage kutsuu kuulijansa purtavaksi ja pistettäväksi, osallistumaan ja eristäytymään sekä ennen kaikkea uppoutumaan musiikkipohjaisten kokemusten viitekehykseen.

- Brigitta Muntendorf

Konsertti on toteutettu Kölnin musiikin ja tanssin korkeakoulun Uuden musiikin instituutin ja Elektronisen musiikin studion tuella.