Iva Bittová © Peter Strazay

Improvisation Masterclass

Yksi tšekkiläisen vaihtoehtomusiikin tärkeimmistä hahmoista, Iva Bittová, avaa oven improvisaation ja säveltämisen maailmaan. Tässä lauluworkshopissa osallistujat saavat vinkkejä oman musiikillisen ajattelunsa herättelyyn ja ilmaisukeinojen valintaan. Yleisö pääsee seuraamaan Bittován ainutlaatuista tapaa improvisoida ja säveltää. Erityisesti kiinnitetään huomiota luonnonääniin, jotka ovat vaikuttaneet Iva Bittován laulutapaan ja -tekniikkaan.

  • Tärkeintä on olla energinen ja avoimin mielin. Yritän saada osanottajat ilmaisemaan tunteitaan ja upottamaan sielunsa ääneen, jotta voimme herättää luovuuden virran jo workshopissa, Bittová kuvailee.

Koska musiikkia on tarkoitus tuottaa yhdessä, osallistujilta edellytetään aiempaa kokemusta laulamisesta tai itsensä ilmaisemisesta musiikin avulla, sekä aktiivista osallistumista ryhmätyöskentelyyn. Kurssin työskentelykieli on englanti.

Laulaja, viulisti ja säveltäjä Iva Bittová on vaikuttava hahmo niin tšekkiläisessä kuin maailmanmusiikissa. Nykyisin hän asuu USA:ssa, mutta esiintyy säännöllisesti Tšekissä ja vetää workshopeja ulkomailla. Uransa aikana Bittová on esittänyt monia eri musiikinlajeja vaihtoehtomusiikista kokeellisen jazzin kautta rockiin sekä oopperaan ja klassiseen musiikkiin. Bittován musiikissa persoonallinen äänenkäyttötapa yhdistyy usein melodioihin, joilla on yhteys musiikilliseen avantgardeen tai lastenlauluihin.

In english