Topi Lehtipuu © Monika Rittershaus

Ääneen

Topi Lehtipuu, laulu

Ilo, nostalgia, hellyys, suru, viha, pelko - miten ja miksi musiikki herättää tunteita? Ketä laulu liikuttaa? Sinua, minua vai meitä, aamulla vai illalla, Tampereella vai Tansaniassa? Entä laulun sanat? Nekin vielä...

Topi Lehtipuu etsii laulamalla vastauksia tunteiden ja musiikin yhteyden peruskysymyksiin, gregoriaanisesta gospeliin, Tuvasta Tiensuuhun, kuiskauksesta kuoroforteen. Tullikamarin Pakkahuone muuttuu Topin avulla lauluäänien ja -tyylien viidakoksi tuttuine lauluineen ja harvinaisine helmineen. Esityskielinä ovat suomi ja englanti.

Lehtipuu tunnetaan yhtenä Suomen persoonallisimmista artisteista. Äänialaltaan Lehtipuu on tenori, ja on tehnyt merkittävän kansainvälisen uran laulajana. Hän työskentelee tällä hetkellä Helsingin juhlaviikkojen toiminnanjohtajana ja taiteellisena johtajana. Lehtipuu on esiintynyt konsertti- ja oopperalavoilla ympäri maailmaa. Hän on monipuolinen taiteilija ja taitava lavaesiintyjä. Lehtipuun repertuaariin kuuluu runsaasti teoksia vanhasta musiikista nykymusiikkiin. Hän on tehnyt läheistä yhteistyötä mm. kapellimestarien Sir John Eliot Gardiner, Riccardo Muti, Sir Simon Rattle ja Esa-Pekka Salonen sekä ohjaajien David Alden, Claus Guth ja Peter Sellars kanssa.

Konsertti päättyy noin klo 21.15.

In english